6 hónaposak lettünk, de TE vagy az ünnepelt! Apr20

Tags

Related Posts

Share This

6 hónaposak lettünk, de TE vagy az ünnepelt!

Azon a bizonyos július tizennegyedikén nagyon meleg volt a tizenötös mikróba, Laca pedig mélyen letüdőzte az útfoltozó szurok kesernyés illatát. Körülötte útjavító munkások cigarettáztak és mint nagymama a moslékot a disznyóknak, úgy öntötték a sötétkét szart a gödrökbe. Ekkor feltekintett a frissen reámenázsált tömbházak fölé, a nagyégre, rágyújtott egy frissen szervált Golden Monkeycigerettára és aszonta: blogot indítok, tesókáim! Csak néztek a lapátosok hogy ez meg ki a dumnyezó. Na, ez lett belőle.

 

És 6 hónap, 150 bejegyzés, több mint 80.000 látogató, 1300 komment és többszáz facebookos ismerős után itt van az évvégi közvélemény- kutatásunk is, amelyet nem mindennapi élmény volt kiértékelni: kevés olyan blogíró van kicsiny Árdéjországunkban, aki ennyi bátorító és vállveregető (meg kurvaanyázó) véleményt gyűjt be, mint a szatmári srácok napló írói. Ezúton is köszönjük mindenkinek!

 

Első kérdésünkben arra voltunk kiváncsiak, hogyan látja a naplót a monitor másik oldalán ülő olvasó. Hogy ne szálljunk el saját magunktól, tudod. Legnagyobb meglepetésünkre közel 58%otok úgy gondolja, hogy a napló “több, mint egy blog, de igazából nemis tudom mi“, és 38%-otok egyenesen véleményformáló médiának tart bennünket. Páran belátták, hogy ez csak egy útszéli blog, és megérkezett a szokásos “baromság” klikk is.

Tartalmilag hogyan értékelitek, ez volt az egyik fő kérdés.  Itt is könnybe lábadt fáradt szemünk, hiszen olvasóink 2/3-a szerint az itt olvasott cuccok “teljesen egyedi tartalom és megközelítés” kategóriába esnek, és 1/3 szerint is minimum “alapból másabb, mint a többi médiában elérhető tartalom”.

Dizájn tekintetében mi is nagy dilemmában vagyunk, akárcsak a Primöria a híddal. Olvasóink felének viszont tetszetős, egyötöde egyenesen lájkolja ezt a merész dizájnt, viszont jeleztetek kompatibilitási problémákat, ezeket igyekszünk kijavítani, csakhát nem lehet egyszerre a bótban is árulni meg html-kódokat fejteni. Közben:

 

Egész komplex kis mátrix alakult ki a wishlist résznél, na lássuk: nagyon szeretnétek friss helyi híreket olvasni, ebben viszont a jelenlegi háromfős elitalakulatunk nem tud és nem is szeretne a hírgyárakkal versenyezni. Már csak azért sem, mert nehéz elmagyarázni a gyártósoron, hogy most elindulok sajtótájékoztatóra. Politikai elemzéseket és jegyzeteket ööööö….nem szeretnétek olvasni a blogon, pedig 2012 elején, a választási kampány elején jól fog majd egy kis lacás megmondóbejegyzés. Városgazdálkodásról már inkább szeretnétek olvasni, de az abszolút favoritok: kulturális és szabadidős témák, a partyarcoskodást meg a falunapokat mi is szeressük, tehát ilyesmik lesznek még, a személyes hétköznapi témákatat is fel fogjuk ölelni, mégis legnagyobb népszerűségnek mi örvend? A srácok védjegyének számító (nem én mondtam) “abszurd gyilkos humor”, azaz Ionel és Juliska, a holnapi hírek, a montázsok és a többi marhaság.

 

Jójó, de milyen témákkal foglalkozzunk ezentúl? Városi anekdotákkal, különleges személyekkel, városmarketinggel, cigarettacsempészettel, korcsmakritikával, pusztulófélben levő épített örökségünkkel, a kivándorlással, az utak állapotával, esetleg bevonhatnánk a román olvasóközönséget is, abszolút kedvencünk viszont: “Szaniszlót autonómmá tenni, leválni az Eu-ról és megtámadni Petrit”. Lájk.

Médiafogyasztás az olvasóink között? Első helyen szerepel a City Rádió, őt követi a  Szatmár.ro, majd a nyomtatott sajtó, azaz  Friss ésHírlap, románul pedig SatuMareOnline és Portálszeme. A kretén.hu csak egy szavazatot kapott.  Kedvenc honlapok kategóriájában nagy a szórás, a Bűvösszakácstól a Mannán keresztül a friss házipornóig minden bejátszik.

Egyáltalán nem meglepő módon olvasóink nagyrészének felsőfokú végzettsége van vagy éppen egyetemista Kooolozsváron / Debrecenben / Pesten, de szép számmal olvasnak bennünket közgazdászok, levespostások, informatikusok, újságírók, életművészek, és büdös parasztok is (ők írták, nem én).

Kaptunk aztán sok szép üzenetet a végére, hogy “csak így tovább”, és hogy fogalmazzunk durvábban, mások szerint fogalmazzunk finomabban, de a mi kedvencünk: “Ne engedjétek be a farkast,legyetek ti a farkasok!!!” Úgy lesz.

Hétvégén sorsolunk, természetesen csinos kis bögrét és a csodálatos fődíjat, aztán pedig új fejezetet nyitunk pár  apró újdonsággal lepjük meg kedves olvasóinkat! Reszkessetek!