BUÉK srácok és hajrá man! Apr20

Tags

Related Posts

Share This

BUÉK srácok és hajrá man!

Kedves szatmári és buenos aires-i olvasóink, örömmel jelentjük hogy a pár napos józanodás után a srácok ismét elfoglalták jól megérdemelt helyüket a gyártósoron illetve a taximegállóban, és persze a pult mögött.

Jelenleg már nem szavazás, hanem egy ügyes kis közvéleménykutatásunk fut, még 25 kitöltetlen kérdőívünk maradt, és persze néhány ügyes kis bögre is ott figyel a polcon, csak Nektek, csak most, blabla.  És persze célbaértek a múltkori bögrék, ezúttal Orsolya küldött nekünk egy képet:

 

Ha már szavazás: már írtunk az Informatia évvégi akciójáról, amely az Év Emberét hivatott megválasztani, és szép számmal érkeztek a jelölések és önjelölések, az alkalmazottak és funkcionárok írogattak a yahoo.com-os privát címükről.

A ma leközölt lista hosszú, viszont azon kedves olvasóink kedvéért, akik nem tudnak olvasni a sorok között, párat azért kiemelnék:

  • Pole-position: a megyei tanács vezérei, velük részben egyetértünk, hiszen érkeznek be az EU-s pénzek, épül a szeméttelep, fejlődik a rurális infrastruktúra, ennek örülünk. De ha jól tudom, éppen ezért választottuk meg őket.
  • hoppáhoppá, Ioan Holdiş, idézem:  ”a diszkréció miatt, amellyel az imázsát menedzseli, a hatalom képviselőjeként” Gondolom, a diszkrécióba belefér a tiltott helyen parkolás is..
  • itt jön aztán egy kis érdekesség, Sorin Ghilea, “a legaktívabb városi tanácsos” jelzővel illették a jelölők, ezzel egyet is értünk. Na de, idézet: “olyan céget vezet, amely jó minőségű szolgáltatást kínál nagyon kedvező áron”, ez már az apróhirdetési rovatba kínálkozna,“ugyanitt malac eladó” kategória.
  • szintén az év emberei között van Vasile Puscas, a Florisal RT vezére,  ”a városnak végzett kitűnő minőségű szolgáltatásaiért” jogosult a díjra.  Ilyen erővel a jelzőlámpánál ablakot mosó kölykök is lehetnének, mert ők például mezítláb szolgáltatnak, szintén jó minőségű szolgáltatást.
  • Lup Vasile, ezek szerint bejött a töltöttkáposztás nyugdíjastornáztatós hadjárat.

Vannak aztán olyanok, akik kaptak jelölést de nem kerültek be a topba, ezek közül is mazsolázgatunk:

  • Gheorghe Ciocan, a szocdem bölény, “mert harc nélkül mondott le a filiála vezetéséről”. A srácok szerint: ha ezért valaki az év embere lesz, el szeretnénk költözni Botswanába.
  • Szilágyi Ferenc, idézet: “mert tovább tudta fejleszteni vállalkozásait” hát ez kurvanagy szó, mondjuk olyan minőséggel mint a Gyuszi gödör, már érthető hogy ez milyen nagy teljesítmény. Plusz idézet: “és mert piacon tud tartani egy magyar újságot”. Ez is nagyon szép tény, amelyet kissé elhalványít, hogy ez másnak is sikerül, nagyobb példányszámban.
  • Vasile Bud, az építkezésekért, amelyek egy új arcot adnak városunknak. A srácok szerint: az, hogy valaki toronyházat épít, cserébe leblokkol egy utcát, attól miért legyen az év embere?
  • Vasile Ţânţas, a keresztapa, idézet: “mert volt bátorsága átvenni a Dacia szállót és a strandot és megpróbálja turisztikai blabla…” Így, év végén, mikor kijelentették hogy stipistopi nem játszunk tovább, ez a jelölés egyszerűen pofátlanság. Az év legbátrabb kijelentése díjat viszont megérdemli. Na, ők nem kerültek be.

Aztán, a szokásos insztitució vezetők titkárnői fényezik a sefut, az örök szövegekkel. A mi kérdésünk csak az, hogy szerintetek egy közéleti személy, aki köztudottan nagyon jól meg van fizetve, csak azért mert a munkáját lehetősége szerint jól végzi, csak ezért érdemes egy ilyen díjra jelölni? Az, hogy egy tanácsos dolgozik, hogy valaki százezer eurós projekteket készít, az különlegesség? Nem inkább egy megelőlegezett bizalom elvárt eredménye?

Van egy olyan ember, akiről úgy érzem, hogy kevésszer esik szó, mert arctalan, nincs médiaháttere, mégis a leghangsúlyosabb tevékenységet fejtette ki múlt évben: reggel elment dolgozni, hazafelé beugrott a bóutba, fizette a rátát minden hónapban, kerülgette a gödröket. Ez pedig, szerintünk:

 

Ugyanez az ember fizeti az adót, hogy Tomasz Stanko fellépjen harminc ember előtt 12.000 euróért, és még sorolhatnám. Köszönjük Tar Attilának a fotót!

Amúgy pedig, van egy szatmári srác, akire most szatmáriként figyel a világ, és mi is. Bizonyára tudjátok, Gyenes Maniról van szó, aki Szatmárt (és a brassói Vectra csapatot) képviseli a világ egyik legrangosabb és legnézettebb világversenyén, a tengerentúli Dakaron.

És ha már van egy szatmárink, akinek állvamotorozását éjjelenként a EuroSporton nézhetjük, és annak idején Szilveszter Zsoltért is ugyanígy izgultunk, beindítjuk a Hajrá Mani! kampányunkat, természetesen facebook-os oldalunkon. Azaz, lehetőségünk szerint naponta többször is informálunk benneteket Mani versenybeli pozíciójáról, meg a verseny állásáról.

 

De mivel szerkesztőbizottságunk a lelkesedésen túl csak annyit ért ehhez, hogy sisakosok száguldanak a sivatagban, szakmai segítséget is hívtunk ehhez a projekhez: az egyetlen szatmári “igazi” autós oldalt, a 365HP.ro-t és az autóversenyeket szervező AutoSportKlub tagjait, akik nem száraz tehnikai adatokkal, hanem ígéretük szerint az átlagos naplóolvasó számára is élvezetes stílusban fognak nekünk emailen keresztül szakérteni.  Úgyhogy, a srácok facebookos oldalán a jelszó két hétig:  Go Mani Go!