Tags

Related Posts

Share This

Okleveles uzsorás tanfolyam indul

A folyamatosan elszegényedő mikraubeli lakosok hitelképességének fenntartása, valamint még meglévő javaik centralizálása miatt indítottunk okleveles lakónegyedi uzsorás tanfolyamot – tájékoztatott egy műanyag poharas egylejes kávét szürcsölgető uzsorás másod unokatestvérének legjobb haverja.

„Az emberek a pénzüket a bankokba horgyák, az aranyat a zaciba. És mit kapnak? Kevés pénzt, hosszas utánajárást! Ha hozzánk hozzák, akkor mi gondoskodunk arról, ahogy ne legyen papírmunka, azonnal megkapja a pénzt, a törlesztés pedig mindig időben történik” – árulta el a fogpiszkálót egyik szájsarkából a másikba tologató Karcsi, a 15-ös lakónegyedbeli Uzsorások és Gyakorlati Intézők Kiképző Központ (UZSGYI) vezetője.

 

Mivel a munka nem veszélytelen, csakis olyanok jelentkezését várják, akiknek van jártasságuk behajtási ügyletek lebonyolításában, hajlandóak a csapatmunkára, kézügyeségük és jó kommunikációs, valamint meggyőző képességük révén be tudnak illeszkedni egy jogi, valamint közgazdasági ismereteket is igénylő munkába. A munkavégzés váltott műszakban zajlik, és alapkövetelmény jelent az idegen nyelv (cigány, ukrán, mikrau-szleng, stb) ismerete. Előnynek számít a saját gépjármű avagy a rendőrségen, határrendészeten vagy bíróságon dolgozó rokony.

A jelentkezők éjszakai tagozaton három hónap alatt szerezhetik meg az oklevélhez szükséges alapismereteket, de azok, akik hétvégi túlórákat is bevállalnak, akár két alkalom után is megkaphatják a végzésről szóló oklevelet.

 

Tervezett tantárgyak/előadó
Szúrófegyverek használata/ Józsi, a böllér
Rokonok lenyomozása/Vali, a rendőrség zsarolásért eltanácsolt tagja
Meggyőzés pszichológia/Ionel, börtönviselt mikraulakou
Testnevelés/Alex, pitbull (segédtanár)

A gyakorlati vizsga élesben megy egy már legalább 5 éve a szakmában dolgozó elismert szaktekintély jelenlétében.

A mikróbeli adósságbehajtó megjelenésének kötelező eleme nyáron a majó tréningnadrággal, aranylánccal, béemvével, mobiltelefon szigorúan balkézben. Télen kjúseptével, orosz oligarcha-kabátban, makkoscipőben, a központban kávézgatva. A mikrón belüli vadászterületét az alkeszkorcsmák körül határozza meg, ahová a reszkető kezű, gyanútlan ötvenes munkásember tér be reggel hétkor egy kis üzemanyagért.

 

Munkamódszere évek óta változatlan: welcome drink kifizetése a nagypapának, ismerkedés. Majd, este kötetlen beszélgetés a krizáról, az unokákról akiknek nem jött be az olasz meló. Pár “foglalkozás” után érkezik a gáláns felajánlás: “Jauzsi bácsi, haggya csak, adok én magának kőcsön” Kéz ismét reszket, de már vihetjük is be a bankba a hathónapos rátát. Csak ezt a kis papírt kell aláírni. Előkerül egy haver, épp arra jár, és nem hiszi el Jauzsi bácsi, ő tényleg notár. Na, majd tessék felhívni jövő hónap huszadikán, oszt egíssíg legyen!

A második felvonásban, huszadikán telefon kikapcs, tata kicsit aggódik, biztoselutazott ez a drága fijú. Két nap múlva kopogtatnak, Erzsike néni bele kell kapaszkodjon a blóderbe, annyira megszédül mikor hallja, hogy nem fizettek pontosan, ezért úszott a lakás. Tényleg, ezt a fijút a templomba se láttam soha.

 

Az okleveles uzsorás tanfolyamra jelentkezni a mikraukirendeltségeken lehet. A felvétel folyamatos. Csak komoly jelentkezőket fogadnak el!