Tags

Related Posts

Share This

Titkos vágyaimról, ezuttal képekben

Az utóbbi időben már sötétedik, mikor hazafelé battyogok a munkából. Ekkor, kilépve a napi monotóniából, gyakran elgondolkodom azon, hogy ha nem szeretném ezt a futószalagos melót, mivel mással szeretnék foglalkozni. Legyen kreatív is, meg színes, meg lehessen róla mesélni a társaságban, szóval ezer kritérium van. Néhány hete viszont megtaláltam a Nagy Job-Őt: szeretném, ha reklámügynökségem lenne.

Igen, a pici kis Szatmárban, ahol még mindig úgy kezdődnek a cégnevek, hogy Viorel and Laci szerele, és a céges emailcím is kötelezően úgy végződik, hogy yahoo.com. Ahol húsz éve “kedvező áron kínálnak magas szintű minőséget” azaz “calitate europeană la preţ de criză” és a szokásos, lábszagú szlogenek ordítanak az arcunkba. Ebbe a kisvárosi, corel kilences clipart-világba szeretnék valami eredetit, valami trendit bevinni, és esténként böngészem az internetes adprint katalógusokat, hogy mi mindent lehetne városkánkba kitalálni.

A mai napra néhány olyan ötletet tartogattam, amelyek nem konkrét cégeket vagy szolgáltatásokat reklámoznak, hanem közérdekű vagy közérdeklődésre számot tartó dolgokra vonatkoznak.

Első téma, a tömegközlekedés. Köztudott dolog, hogy amióta lehetett ezer euróért hármas Golfot venni az asszonynak, városunk autóparkja megsokszorozódott. Plusz, méregdrága taxik állnak a megállókban, éppen ezért az autóbuszos közlekedést egyre kevesebben választják, ettől veszteséges a közszállítási vállalat, ettől viszont még kevesebben utaznak busszal és így tovább. Éppen ezért, lehetne valami hasonlót fabrikálni, mondjuk valami környezetvédelmi pénzből finanszírozva:

 

És ha már lesznek bicikliútjaink, akkor lehetne beindítani néhány outdoor kampányt is. A lenti képen a délutáni, Decsebál hídi forgalom kellős közepén forgatnánk a kést az ácsorgó autósok szívében:

 

A következőkben viszont azzal a társadalmi paradigmával kívánok szembeszegülni, mely szerint a bicikli a munkások, az alkeszek meg a lúzerek közlekedőeszköze, illetve akinek nincs autója az egy balfasz. Természetesen, ezeket a képzeletbeli kampányokat nem szabad semmiképpen sem applikálni, ameddig nincs fél méter szabad hely a parkoló autók és az épületek fala között. Tehát, ha lesznek bicikliutak, tárolóhelyek, akkor már csak menővé kell tenni a biciklizést, vagy első fázisban, levenni ezt a csúnya jelzőt a kétkerekűekről.

 

Ugyanez csajos változatban, de lehetne  szexis változatot, öltönyös úriember variánst és számos más marhaságot is kitalálni a témában. Mindenesetre, egy csajszi mindig kell a plakátra.

 

Ha még emlékeztek a kis népdalénekes srácra, akinek anyuka és apuka beújított egy Kjúsáptét, talán érdemes lenne a fiatalabb generáció ízlését is visszaficamítani. És ha nektek is bejön a béemix, na meg a triál, vagy csak hisztek a régi értékrendben, akkor lájkoljátok ezt:

 

Végezetül pedig, egy fél pohár Nachbil chardonnay elfogyasztása után, kicsit merészebb a fotosopos leányka és bemerészkedik a vizuális politikai kommunikáció ingoványos talajára is. Ahol persze, mint mindig a zöld, narancs és piros háttéren pózoló öltönyös köpcösök dominálnak, de remélem hogy a 2012-es termésben lesz már valami friss anyag is a szemnek. Na de van nekünk is egy lieblingsjelöltünk, akinek a töltöttkáposztás meg fitneszes ámokfutásáról már megemlékeztünk ehelyt, most viszont találtam egy tökös kis reklámot, pár apró fotosopklikk és már kész is:

 

Na, ennyi mára, elszabadult fantáziámat visszacsomagolom és irány a meló! Holnap jövök a közvéleménykutatásunk kiértékelésével, az újabb bögre-szettek nyerteseivel és a fődíjjal, tudjátok, a gyertyafényes vacsora…

Közben, egy igazi szatmári srác, Mani 21.helyen áll a Dakaron, és első helyen a “maraton” kategóriában (amelyben nem szabad motort cserélni), és ma is nehéz küzdelmet kell vívjon a Catamarca-sivataggal. Facebook oldalunkon naponta publikáljuk az újdonságokat a porból!

Itthon pedig egy másfajta küzdelemnek vagyunk tanúi, az RMDSZ szövetségi elnöki tisztségéért száll harcba Eckstein Kovács Péter ésKelemen Hunor. Hogy miért érdekes ez számunkra? Lehet, hogy tévedek és nem követtem elég figyelmesen a szitut, de pl Ecksteintólhallottam először, hogy a partiumiaknak hangsúlyosabb szerepük kellene legyen a csúcsvezetésben. Valószínűleg Szatmárra is ellátogat, kiváncsi vagyok a helyi vezetés álláspontjára, addigis lehet csekkolni Facebookon, meg követni Twitteren. Én pedig csomagolom az uzsonnát és irány a meló!